Nieuws
1125381
Nieuws

Sony Xperia L en SP aangekondigd

Sony heeft twee nieuwe telefoons toegevoegd aan zijn Xperia-lijn: de L en de SP. Beide smartphones komen in het tweede kwartaal van het jaar uit.

De Sony Xperia L is voornamelijk een budgetversie, een 4.3-inch telefoon met een FWGA-display (854 x 480 pixels), een 1 GHz  Qualcomm Snapdragon S4 dual-core processor en 8 GB opslagruimte. 

Sony legt bij dit model de nadruk op de camera-ervaring en richt zich daarbij op consumenten die een goede foto0s maken belangrijk vinden. De Xperia L heeft een 8 megapixel camera met Exmor RS-sensoren voor een betere foto- en videokwaliteit.

De Sony Xperia SP is de luxere variant van de twee. Deze 4.6-inch smartphone heeft wel een 720p HD-display en bevat een krachtigere dual-core processor, de 1.7GHz Snapdragon MSM8960 Pro. De SP heeft daarbij dezelfde camera als de L-versie.

Tevens heeft dit model een doorzichtig balkje aan de onderkant met LED-verlichting er in. Deze kan verschillende kleuren tonen voor notificaties en geeft sfeerlicht bij het afspelen van muziek en films.

Een prijs is voor beide telefoons nog niet bekend. Alle twee worden verkrijgbaar in een witte, zwarte en rode variant.