Nieuws/Binnenland
1125382
Binnenland

Emmenaar bekent bekrassen honderden auto's

Een 59-jarige man uit Emmen heeft bekend dat hij de afgelopen 12 maanden in zijn woonplaats honderden auto's heeft bekrast. De totale schade bedraagt meer dan 1 miljoen euro. De man handelde uit frustratie, zo heeft hij verklaard. Dat meldde de politie maandag.

De man werd in de nacht van zaterdag op zondag betrapt toen hij opnieuw een aantal auto's had bewerkt met een schroevendraaier. Tegenover de politie verklaarde hij dat hij privéproblemen heeft en op deze manier zijn frustraties kwijt kon. Bij de politie in Emmen kwamen het laatste jaar bijna 700 aangiftes binnen van autobezitters die hun wagen bekrast hadden aangetroffen.

De man sloeg altijd in de nachtelijke uren toe en was zeer onvoorspelbaar. Soms liet hij weken niet van zich horen, dan weer was het elk weekeinde raak. De politie kwam hem op het spoor dankzij tips van oplettende inwoners.

De frustraties van de man waren de laatste tijd nog verder toegenomen omdat er geen beloning was uitgeloofd voor de tip die naar hem zou leiden. Hij was daar zo boos over dat hij afgelopen weekeinde met zijn schroevendraaier op één auto '1000BTW' kraste. Daarmee bedoelde hij: 1000 euro Beloning te Weinig, bekende hij bij de politie.

De man hield altijd hetzelfde patroon aan. Met een scherp voorwerp liep hij langs beide zijdes van auto's en bekraste die over de hele lengte. Sommige autobezitters waren het afgelopen jaar drie tot vier keer de pineut en hadden schade tot 10.000 euro. De politie surveilleerde wel extra, maar de mysterieuze krasser bleef lange tijd ongrijpbaar.

De man kwam kort geleden na een tip in beeld. Afgelopen weekeinde werd hij door agenten in burger gevolgd. Die zagen dat hij razendsnel drie geparkeerde auto's aan de Balingerbrink over de hele lengte bekraste en daarna wegfietste. Kort daarop kon hij worden aangehouden. De man had de schroevendraaier toen nog in zijn hand.

Weet u meer over deze man of bent u een van de slachtoffers van zijn daden? Mail De Telegraaf