Nieuws
1125386
Nieuws

Volop sneeuw in de Alpen

Vannacht heeft het in de Alpen plaatselijk al hard gesneeuwd. Ook voor de komende dagen wordt veel sneeuw voorspeld, voornamelijk in het zuiden. Komende week zou dus weleens een hele mooie kunnen worden, helemaal als later in de week de zon meer ruimte krijgt.

In de gehele Alpen is het vandaag zwaarbewolkt met in het noordenoosten nog een sterke föhnwind. Het sneeuwt regelmatig, in het zuiden plaatselijk erg hard. Morgen klaart het vanuit het zuiden op en hier laat de zon zich al snel zien. In het noorden blijft het langer onbestendig en hier zal wederom sneeuw vallen. Woensdag neemt de bewolking dan vanuit het zuidwesten weer toe en hier begint het te sneeuwen. In het oosten is het dan redelijk zoning.

Zonnig

Donderdag zijn de rollen waarschijnlijk omgekeerd en valt er in het oosten juist sneeuw, terwijl het in het westen zonnig is. Vrijdag lijkt voor de gehele Alpen een mooie dag te worden. Hierboven zie je een kaartje met de verwachte sneeuwval voor de komende 3 dagen. Zoals je kunt zien, wordt de meeste sneeuw in het zuiden voorspeld. De winter is in ieder geval nog niet voorbij.

Bron: Nederlandse Ski Vereniging/Wintersport.nl