Nieuws/Binnenland
1125395
Binnenland

Militair de cel in

Een 32-jarige militair heeft 5 jaar celstraf gekregen omdat hij een prostituee misbruikte en haar zwaar mishandelde. De rechtbank in Arnhem veroordeelde de militair maandag voor verkrachting en poging tot doodslag. De man had veel gedronken toen hij zich misdroeg.

De militair bezocht de prostituee op een zondag in de vroege ochtend. Hij sloeg en stompte haar met zijn vuisten meerdere keren in haar gezicht en verkrachtte haar. Vervolgens liet hij haar bewusteloos achter. De vrouw liep diverse kneuzingen in haar gezicht op en hield er onder meer ook een gebroken neus en hersenschudding aan over. De vrouw raakte getraumatiseerd door de mishandeling.

Het Openbaar Ministerie had 6 jaar celstraf tegen de man geëist. De rechtbank legde een lagere straf op omdat hij verminderd toerekeningsvatbaar was. Ook heeft de man meegewerkt aan het onderzoek en spijt betuigd.

De militair was al eens veroordeeld voor een mishandeling en toen hij de prostituee misbruikte, zat hij nog in de proeftijd van zijn eerdere veroordeling.