Nieuws/Binnenland
1125420
Binnenland

Team Jelle Roos leidt in Match Racing Team Heiner

Het team van Jelle Roos zich afgelopen weekeinde geplaatst voor het finaleweekend in de Winterserie Match racing bij Team Heiner in Lelystad.  Er werd gevaren op de eenheidsvloot van Team Heiner, de J-109’s, die speciaal voor deze serie zijn voorzien van spinakers.

Drie Duitse teams en drie Nederlandse teams streden tegen elkaar : de teams van Lars Hueckstaedt, Jens Hartwig, Trungh Huynh, Jurjen Feitsma, Jelle Roos en Ewout Lubberink.

Op de eerste dag – zaterdag - stond er 18 knopen wind uit het zuiden, tot 30 knopen in de vlagen. Het waren voor iedereen lastige omstandigheden, zeker omdat de meeste teams lang niet hadden gevaren door het winterweer in de afgelopen periode. Daarom werd er ’s ochtends eerst extra oefentijd ingelast.

Gelukkig waren de weersomstandigheden op de tweede dag van stage 5 heel anders dan voorspeld: 12 tot 18 knopen wind uit het zuid oosten en zelfs wat zon in tegenstelling tot de voorspelde regen. Van de harde wind en de kou van zaterdag hadden de zeilers op zondag geen last meer. 

Er is één complete round robin gevaren,  waarbij iedereen elkaar dus een keer tegenkwam. Dat werd gevolgd door een finale serie: een ‘best of one’ tussen de plaatsen 5 en 6, en ‘best of three’ tussen 3 en 4 en tussen 1 en 2.  

De Duitse teams – zij komen uit Hamburg en Berlijn - zeilden op zondag veel beter, en maakten het de Nederlanders regelmatig erg moeilijk op het water. De finale tussen de nummer 1 en 2 ging evenwel tussen twee Nederlandse teams, tussen Jelle Roos en Ewout Lubberink. Uiteindelijk won Roos.