Nieuws/Binnenland
1125427
Binnenland

School wist niets van haatimam

Het Scheldemondcollege in Vlissingen, waar de onder moslimjongeren populaire prediker Kahlid Yasin zijn omstreden denkbeelden heeft mogen ventileren, wist niet dat het om een haatimam ging.

De rector van het college Hendrik-Jan van Arenthals in een reactie: “Als wij hadden geweten dat het om deze man ging, hadden wij hem zeker niet toegelaten op onze school. We willen niet dat onze school wordt geassocieerd met denkbeelden van deze man. Het staat haaks op de missie van een openbare school, die uitgaat van respect voor de omgeving, ongeacht geloof, sekse, geaardheid en afkomst."

De school heeft de ouders, medewerkers en leerlingen via hun intranetsysteem uitleg verschaft. In het bericht staat dat de school onaangenaam verrast was dat de haatimam een spreekbeurt heeft gehouden in de aula van de school. De school verhuurt de aula's van beide scholen geregeld aan derden. In dit geval was de aula verhuurd aan de (lokale) werkgroep 'Isra', onderdeel van de Stichting Droom uit Vlissingen. Men had opgegeven dat het een middag betrof over 'opvoedingsproblematiek.' Volgens de school is niet doorgevraagd over sprekers en dergelijke. Door deze ervaring 'wijzer' zal in de toekomst wel worden doorgevraagd.

De rector heeft drie mails van verontruste ouders gehad.