Nieuws/Binnenland
1125443
Binnenland

Studeren tot je erbij neervalt

Review: De Sims 3: Studententijd

De studententijd is voor velen de mooiste tijd van hun leven. Een tijd van studeren, maar ook van feesten, eerste liefdes en nieuwe vriendschappen. Mocht de realiteit toch wat tegenvallen, dan doe je het gewoon opnieuw in de nieuwste uitbreiding voor De Sims 3: Studententijd. Natuurlijk kun je het dan net even anders aanpakken.

Dat vind ik het leuke aan De Sims 3. Je creëert jouw eigen wereld. Dat kan een kopie zijn van het echte leven, maar je kunt het ook over een hele andere boeg gooien. Maak in De Sims 3: Studententijd een jongvolwassen Sim naar keuze aan, stuur deze naar de universiteit en kijk maar welke avonturen je hem of haar laat beleven. Alles kan en mag, maar verwacht geen zuipende studenten want daarvoor is De Sims 3 net wat te braaf.

De game biedt zeven studies, waaronder technologie, geneeskunde en kunstwetenschappen. Het voordeel van het behalen van een diploma is dat de Sim hierdoor een succesvollere loopbaan heeft, zodra hij of zij volwassen wordt. Net als in het echte leven komt het de Sims niet zomaar aanwaaien. Er moeten lessen worden gevolgd, huiswerk worden gemaakt en goede examencijfers worden behaald.

Studeren is belangrijk, maar het draait ook om plezier maken en sociale contacten leggen. Het leven bruist op de universiteitscampus en er zijn veel mensen om te ontmoeten. Daarvoor is ’s avonds of in het weekend tijd. Of je spijbelt gewoon een dagje. Hoe je met iedereen in contact blijft? Via de smartphone natuurlijk! Klets met elkaar, stuur sms-jes tijdens de lessen en blog over jouw belevenissen. Ook sociale media zijn in De Sims 3 dus niet meer weg te denken.

Maar er gaat niets boven één-op-één contact. Dat blijft de enige manier in de game om elkaar te leren kennen, vriendschappen op te bouwen en liefde op te laten bloeien. Alle studenten zijn verdeeld over drie sociale groepen, namelijk de nerds, de rebellen en de sportfanaten. Om populair te worden binnen één of meerdere van deze groepen, moeten opdrachten worden vervuld. Zo vinden nerds het bijvoorbeeld belangrijk dat je genoeg online gamet, terwijl de sporters juist willen dat de Sims zich in het zweet werken.

De Sims 3: Studententijd biedt veel diepgang en variatie voor de fans. Ik heb me uren vermaakt met het vinden van de juiste balans voor mijn Sim tussen studeren en plezier maken. Dat klinkt makkelijker dan het is, juist omdat er op de campus zoveel te doen is.

De Sims 3: Studententijd is verkrijgbaar voor de pc.