Nieuws
1125486
Nieuws

Meer woningen verkocht in februari

In februari zijn 7897 verkochte woningen geregistreerd. Dit is een stijging van 1,2 procent ten opzichte van vorig jaar en zelfs 26,2 procent meer dan in januari van dit jaar. Dit meldt het Kadaster.

In januari daalde het aantal geregistreerde verkopen juist. Toen werden 63 procent minder woningen verkocht dan in december 2012. Sinds januari gelden nieuwe hypotheekregels. Huizenkopers krijgen alleen nog hypotheekrenteaftrek als ze een hypotheek nemen met annuïtaire aflossing.

Vrijstaande woningen

Ten opzichte van januari zijn er vooral meer verkochte vrijstaande woningen geregistreerd (een stijging van 34,9 procent). Maar tegelijkertijd nam de verkoop van vrijstaande woningen ten opzichte van februari 2012 juist sterk af (een daling van 15,9 procent).

In vergelijking met vorig jaar steeg het aantal verkochte woningen in Flevoland, Noord-Holland, Gelderland en Zuid-Holland. In elke provincie werden in februari meer verkochte woningen geregistreerd dan in januari. In Utrecht was de stijging met 41,5 procent het grootst.

 

Executie veilingen

In februari 2013 vonden 122 executieveilingen plaats. Dit is een kwart minder dan een jaar eerder, toen 167 woningen via een executieveiling werden verkocht.