Nieuws/Binnenland
1125511
Binnenland

Nieuwe winterweek

Deze maandag is meteen de beste dag in een nieuwe veel te koude weerweek waarin de lente officieel begint. De zon komt vanmorgen langzaam tevoorschijn. Na de regen en natte sneeuw van vannacht blijf het meestal droog. Later kan er een bui vallen.

De wind is zuidelijk en het kwik ligt tussen 5 en 9 graden. Komende nacht vanuit het zuiden regen. In het noorden is er dan weer kans op winterse neerslag. Daar steekt en koude oostenwind op. In het zuiden is de wind veranderlijk.

De verdere rest van de week komen we onder invloed van hogedruk ten noorden van ons. De luchtdruk is laag boven de Britse eilanden en ten zuiden van Nederland. Deze week is het in de noordelijke helft kouder dan in het zuiden. De temperaturen dalen naar 1-4 graden in het noorden en 3-5 graden in het zuiden. Er is af en toe kans op winterse neerlag.

In de nachten vriest het 1 tot 3 graden, waar het opklaart mogelijk lager. In het weekeinde een nieuw gevecht tussen kou en lente. En is dan kans op meer sneeuw en het is erg koud.