Nieuws/Binnenland
1125517
Binnenland

Haatpreek in aula school

De onder moslimjongeren razend populaire islamitische prediker Khalid Yasin heeft zaterdag in de aula van een openbare school, het Scheldemondcollege in Vlissingen, zijn omstreden denkbeelden mogen ventileren. Het is voor het eerst dat een school in ons land de deuren opent voor een haatpreker.

De school verhuurt regelmatig de aula en informeerde niet naar de spreker die bij het bestuur van de plaatselijke Touba moskee vanwege zijn radicale meningen niet welkom was. Het optreden leidt tot een stroom negatieve reacties.

„De lokale moskee wilde hem niet, dus hebben we een andere locatie gezocht. Dat werd de aula van de school, die wordt wel vaker verhuurd voor evenementen, bruiloften. Ze hebben niet gevraagd wie er kwam spreken”, zegt een woordvoerder van het organiserende jongerencomité. Sjoerd Slagter van de VO-raad, de koepel van het voortgezet onderwijs, vindt die handelwijze ongepast. „Als je ergens anders wordt geweigerd dan ga je niet naar een school, die ligt toch al onder het vergrootglas”.

Lees meer in De Telegraaf van maandag.