Nieuws/Buitenland
1125554
Buitenland

Obama draagt Perez voor als minister

De Amerikaanse president Barack Obama zal maandag Tom Perez voordragen als de nieuwe minister van Arbeid. Dat heeft een woordvoerder van het Witte Huis bekendgemaakt.

Perez is momenteel hoofd van de Burgerrechten divisie van het ministerie van Justitie. Als het Senaat de voordracht goedkeurt zal Perez een prominente rol krijgen in het kabinet. Obama zegde aan het begin van zijn tweede termijn als president toe dat hij het minimumloon wil verhogen en dat hij hervormingen wil in het immigratiebeleid.

Perez, advocaat nadat hij zijn studie aan Harvard voltooide, is zoon van immigranten uit de Dominicaanse Republiek. Obama is bekritiseerd voor het gebrek aan diversiteit in zijn kabinet. Met name Latijnse-Amerikaanse groepen drongen aan op meer vertegenwoordiging in de regering.

Perez wordt door het Witte Huis beschreven als een pragmaticus die het ministerie van Justitie heeft geleid bij het oplossen van belangrijke zaken zoals oneerlijke hypothecaire leningen voor gezinnen. Ook zette hij zich in tegen mensenhandel.