Nieuws
1125949
Nieuws

Surface boekt tegenvallende resultaten

Microsoft’s Surface tablet doet het niet zo lekker in de verkoop als verwacht. Drie anonieme bronnen melden de tegenvallende cijfers aan financieel persbureau Bloomberg.

De Surface RT-versie zou iets meer dan een miljoen keer zijn verkocht sinds de lancering in oktober, terwijl Microsoft er drie miljoen van heeft besteld. De verwachting was eerder dat er twee miljoen stuks van over de toonbank zouden gaan in de decembermaand alleen al. De Surface Pro moest het stellen met 400.000 verkochte stuks. Deze opvolger van de RT-tablet is sinds een maand op de markt.

Alex Gauna van investeringsbank JMP Securities analyseerde de situatie: “Het is duidelijk dat Microsoft een slecht jaar tegemoet gaan, en momenteel wordt het alleen maar erger. Hoe de Surface-tablets succesvol kunnen worden is onhelder, net zoals de slechte start van de Xbox destijds.”

Bloomberg suggereert dat het gebrek aan populaire apps mede een reden is waarom de consument de Surface links laat liggen. Er zijn 47.000 applicaties voor te verkrijgen, in tegenstelling tot de 300.000 apps die Apple aanbiedt.

Microsoft zelf liet eerder weten dat de verkoop juist boven verwachting was, en wilde niet reageren op geruchten en speculaties omtrent deze bronnen.