Nieuws/Binnenland
1125970
Binnenland

De rampzalige lancering van SimCity

De nieuwe SimCity is gelanceerd en wordt geplaagd door tal van problemen. Het feit dat het spel altijd connectie moet hebben met internet gooit meer roet in het eten dan voorzien, zowel in Amerika als in Europa.

Amerikaanse gamers kampen al sinds maandag met de hindernissen. Zo zitten de servers vaak vol, waardoor ze niet kunnen inloggen. Data wordt online opgeslagen, maar dat blijkt zo instabiel dat spelers het risico lopen uren voortgang kwijt te raken. Enkele Amerikaanse recensenten noemen het spel in de huidige staat ‘kapot’ en raden een koop af tot de problemen zijn opgelost.

In een reactie op de klachtenregen van teleurgestelde kopers trok winkelsite Amazon de digitale versie van het spel tijdelijk uit de virtuele schappen. Deze is nu weer te koop, maar in een disclaimer waarschuwt de website voor de aanschaf ervan.

Sinds gisteren is SimCity ook in Nederland verkrijgbaar. Ook hier houden de inlogproblemen stand. Electronic Arts werkt aan het toevoegen van nieuwe servers, om zo beter de lading spelers  aan te kunnen. Tevens zijn bepaalde functies, zoals leaderboards en achievements, tijdelijk uitgeschakeld.

Spelers die de game digitaal hebben gekocht via de Origin-service hebben geen recht op een terugbetaling, volgens de regels van EA. Ze zullen geduld moeten hebben tot de game wel fatsoenlijk werkt.