Nieuws/Binnenland
1125973
Binnenland

SimCity knapt langzaam op

SimCity is aan het opknappen, zo zegt ontwikkelaar Maxis. Spelers hebben al acht miljoen uur gespendeerd aan het bouwen van steden, en de inlogproblemen zijn voor 90% verdwenen.

“We hadden gehoopt dat alle problemen zouden zijn opgelost, maar het heeft nog even tijd nodig. Vandaag en morgen houden we de servers goed in de gaten, we blijven testen en optimaliseren,” legt Lucy Bradshaw van Maxis uit. Ze bedankt tevens de fans van de reeks voor het geduld en het vertrouwen.

Ondanks die mooie woorden hebben boze spelers een internetpetitie gestart. Ze halen hiermee stemmen binnen om SimCity, en alle verdere games van uitgever Electronic Arts, te ontdoen van een altijd-online modus. Ze willen singleplayer-spellen voortaan offline kunnen spelen.

Eerder zei Bradshaw dat een offline modus geen optie is voor SimCity. Er zou dan te veel moeten worden aangepast. Daarbij gaf ze aan dat het Maxis’ eigen keuze was om een online game te maken, en dat Electronic Arts ze niets heeft opgedragen. Toch kijkt de ontwikkelaar wel naar de mogelijkheden.

Electronic Arts biedt spelers geen geld terug aan, maar wel een gratis game. Mensen die SimCity voor 18 maart activeren, mogen een spel uit de Origin-catalogus kiezen ter compensatie voor de grillige lancering. Daarover krijgen ze op die datum een e-mail met downloadinstructies.