Nieuws/Binnenland
1125977
Binnenland

Civilization V krijgt Brand New World-uitbreiding

Uitgever 2K Games heeft een tweede uitbreiding voor Sid Meiers Civilization V bekendgemaakt. Brave New World komt in de zomer uit voor pc en Mac.

De uitbreiding bevat negen nieuwe beschavingen met bijbehorende manschappen, gebouwen en leiders, waaronder de Poolse koning Casimir III. Spelers kunnen hun cultuur uitspreiden over de wereld door grote artiesten, schrijvers en muikanten een podium te bieden in operazalen, museums en bibliotheken, om zo de nieuwe ‘culture victory’ te behalen.

Diplomatiek speelt een belangrijke rol door de toevoeging van een wereldcongres en spelers kunnen internationale handelsroutes aanleggen. Er zijn zeven nieuwe wereldwonderen toegevoegd en er zijn twee extra scenario’s te spelen: War between the States en Scramble for Africa.

“Na Gods & Kings is het team op zoek gegaan naar spannende nieuwe systemen en features, om de gameplay wederom te verrijken,” aldus Sid Meier van ontwikkelaar FireAxis. “Met deze uitbreiding kunnen de fans weer uren zoet zijn met Civilization V.”