Nieuws/Binnenland
1125985
Binnenland

Giana Sisters: Twisted Dreams naar consoles

De succesvolle Kickstarter-platformgame Giana Sisters: Twisted Dreams is onderweg naar de PlayStation 3 en Xbox 360. Dat heeft uitgever bitComposer Games bekendgemaakt. De zusjes maakt in 1987 hun debuut als Mario-kloon.

De release op PlayStation Network en Xbox Live Arcade is een nieuwe bladzijde in het succesverhaal van de titel, een vervolg dat er bijna niet was geweest. Na de release van de originele Gianna Sisters op de Nintendo DS, ging de ontwikkelaar failliet. Enkele leden uit het team gingen niet bij de pakken neerzetten maar richtten toen Black Forest Games op. Het vervolg Twisted Dreams werd via Kickstarter’s ‘crowdfunding’ alsnog mogelijk gemaakt. Fans stemden via Steam’s Greenlight-service het spel vervolgens officieel richting het grote publiek.

Giana Sisters: Twisted Dreams is een platformspel waarin je telkens schakelt tussen twee zusjes. De schattige van de twee bevindt zich in een vrolijke dimensie, terwijl de stoere punkrock-zus in een gevaarlijkere wereld zit. Met een druk op de knop wordt de wereld om je heen getransformeerd.

20 maart komt de game naar consoles. Daar kost deze 1200 Microsoft Points (€14,40) voor Xbox Live en ongeveer 15 euro ongeveer in de PlayStation Store.