Nieuws/Binnenland
1125987
Binnenland

God of War: Ascension krijgt coöperatieve modus

Amerikaanse ontwikkelaar Santa Monica Studio heeft bekend gemaakt dat God of War: Ascension verscheept wordt met een coöperatieve modus: Trial of the Gods. Het is de eerste keer dat een God of War-game samen te spelen is.

Trials of the Gods stopt jou en een vriend in een afgesloten arena, waarin je het op moet nemen tegen hordes tegenstanders als satyrs en cyclopen. Het is een race tegen de klok, die constant aftelt maar aangevuld wordt voor iedere vermoorde vijand. Behaal je zo de laatste ronde, dan komt er een nog een baasgevecht.

“We wilden een brug slaan tussen de singleplayer en de multiplayer, zodat spelers wat kunnen oefenen met vrienden om hun vaardigheden te versterken,” vertelt Andrew Chrysafidis van Santa Monica Studio. “Zo kun je alvast wat ervaring opdoen, voordat jee in het competitieve circuit duikt.”

Wanneer de game lanceert op 15 maart aanstaande, zijn er drie maps speelbaar: Desert of Lost Souls, Forum of Hercules en Rotunda of Olympus. De modus is ook in je eentje te spelen.