Nieuws/Binnenland
1125998
Binnenland

Privé-eilanden te huur

Een tropisch eiland in de Stille Oceaan of vlak voor de kust huren? Waarom niet! Al is het voor Jan Modaal een utopie. Veel eigenaren van privé-eilanden houden hun luxe optrekje niet alleen voor zichzelf. Bekijk hier waar de rich and famous zich ophouden tijdens hun vakantie.

Musha Cay

Onderdeel van eilandengroep de Bahamas, werd veranderd in een luxe toevluchtsoord door zakenman John Melk uit Chicago. De huidige eigenaar is illusionist David Copperfield. Beroemde gasten die al een heerlijke vakantie doorbrachten op een van de veertig stranden die het eiland telt zijn onder andere John Travolta en Oprah Winfrey.

Op Musha Cay kun je op verschillende manieren dineren, maar een van de meest populaire is eigenlijk heel simpel: op het strand, verlicht door fakkels en maanlicht. Om het eiland af te huren, moet 28780,29 euro (zo ongeveer, hoor) per nacht worden neergeteld, met een minimum verblijf van vier nachten.

Isla Tagomago

 Een oase van rust voor toeristen en bewoners van het nabijgelegen party-eiland Ibiza. Sinds 2008 is het te huur voor de prijs van €100.000 per week. Isla Tagomago is met name voor beroemdheden, atleten, politici en succesvolle kunstenaars een tijdelijke thuisbasis.

Op het eiland is slechts één plek om te slapen maar dat is dan ook een prachtige designers villa met vijf  suites, een zwembad, jacuzzi en een led-verlichtingssysteem waardoor je je ook hier in Ibiza party-sferen kunt wanen tijdens een heuse privé house party.

 

Li Galli island

Het eiland in de vorm van een dolfijn voor de kust van Amalfi in Italië, is vooral een glamour-adresje. Ooit was het het eigendom van danser Rudolf Nureyev. Sterren als Greta Garbo, Sophia Loren, Jacqueline Kennedy en nog vele andere beroemdheden hebben hier al eens een tijdje verbleven.

Het verblijf op Li Galli heeft zes kamers, een zwembad meet zeewater, een groot kapel en een huishouding van negen man om in alle wensen van de gasten te voorzien. Prijzen op aanvraag.

 

Ile des Deux Cocos

Een prima privé-eiland vioor mensen die nou ook weer niet te geïsoleerd willen zitten, is Ile des Deux Cocos, dat op een boottocht van vijf minuten ligt van Blue Bay, Mauritius. Gasten op het eiland verblijven in de villa, met twee slaapkamers en personeel. Verblijf kost 1.650 euro per nacht.

 

Ariara Island

Op een vlucht van negentig minuten van Manila, Fillipijnen, ligt Ariara Island. Hierop staan acht villa's en dus is er ruimte genoeg. Het afgelegen gebied is een goede bestemming voor mensen die terug naar de natuur willen. Windsurfen, waterskiën, snorkelen en duiken zijn populaire activiteiten voor gasten die per dag 2071 euro tot 4449 euro willen betalen.