Nieuws/Binnenland
1126025
Binnenland

KNVB handhaaft straf Buitenboys

De beroepscommissie van de KNVB handhaaft de straf voor de A1 van voetbalclub Buitenboys. De bond bestrafte het elftal omdat de spelers tijdens een uitduel van het veld liepen. Er waren irritaties over de scheidsrechter en de spelers wilden zo voorkomen dat de situatie uit de hand liep. De KNVB vindt dat niet kunnen.

De jeugdploeg uit Almere dacht te handelen overeenkomstig de nieuwe regels bij de club, die na de gewelddadige dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen werden ingevoerd. Hij werd vorig jaar tijdens een duel van Buitenboys B3 met Nieuw Sloten B1 door spelers van de tegenstander dood getrapt en geslagen.

De KNVB dacht daar anders over en legde de club 50 euro boete op en gaf het elftal een strafpunt. Buitenboys ging daartegen in beroep, maar kreeg bij de beroepscommissie dus nul op het rekest. De commissie oordeelde dat de scheidsrechter tijdens de bewuste wedstrijd niets te verwijten viel en dat Buitenboys zich gewoon aan de regels had moeten houden.

Het clubbestuur reageert teleurgesteld op de beslissing van de bond. ,, Regels belangrijker dan veiligheid?”, zo vraagt de club zich retorisch af op Twitter.