Nieuws/Binnenland
1126032
Binnenland

Koningin Beatrix vrijwilligster in Dordrecht

Koningin Beatrix heeft vrijdagmorgen de handen uit de mouwen gestoken in het kader van de vrijwilligersactie NL Doet. Samen met familieleden verrichtte de koningin in Dordrecht klus-, reparatie en schoonmaakwerkzaamheden bij Duurzaamheidscentrum Weizigt.

In Dordrecht werden picknickbanken, de boerderij en het Aquarama aangepakt. De organisatie was van tevoren niet op de hoogte van de komst van de koninklijke vrijwilligers. Alleen de komst van een ploeg onder leiding van directeur Ronald van der Giessen van het organiserende Oranje Fonds was aangekondigd.

Prins Willem-Alexander en prinses Máxima gingen vrijdag aan de slag in Utrecht. Zij vergezelden een groep dak- en thuislozen van de Dagopvang Catharijnehuis.

NL Doet wordt vrijdag en zaterdag voor de 9e keer gehouden. Er zijn bijna 8400 klussen aangemeld en in bijna alle gemeenten zijn er activiteiten. Het Oranje Fonds verwacht dat 310.000 vrijwilligers aan de slag gaan. Koningin Beatrix heeft vanaf het begin in 2005 bijna elk jaar meegedaan, onder andere als appeltaartbakster, restauranthulp, huisschilder, en hondenverzorgster.