Nieuws/Binnenland
1126040
Binnenland

Klopjacht op ramkrakers ABN Amro

Plofkrakers hebben vanmorgen vroeg bij een filiaal van de ABN Amro-bank aan het Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord voor aanzienlijke schade gezorgd. Ze hebben bovendien een nog onbekend geldbedrag buitgemaakt. De daders zijn na de gecombineerde plof- en ramkraak op twee scooters gevlucht die later in Nieuwendam zijn teruggevonden.

De rovers sloegen kort na vier uur toe en bliezen het deel van de voorgevel op waar de geldautomaten zitten. Vervolgens ramden ze met een auto de gevel zodat zij bij de kluis achter de geldautomaat konden komen. Daar zagen de mannen kans om een aanzienlijk geldbedrag buit te maken.

Voordat de rovers op de vlucht sloegen, hebben ze de auto voor de bank in brand gestoken. De gewaarschuwde brandweer had de vlammen snel onder controle. Getuigen vertelden de politie dat de daders na de roof op twee scooters er vandoor gingen.

Een grote zoekactie leverde op de Buitengouw en de Zwarte Gouw in Nieuwendam de vluchtscooters op. De politie is nu op zoek naar meer getuigen die de daders mogelijk nog hebben gezien. Bij de vestiging van de bank aan het Buikslotermeerplein wilde men geen commentaar geven.