Nieuws/Binnenland
1126063
Binnenland

Liefje kunstrover kluste bij via sekssite

De Roemeense Natasha Timofei (19) die sinds maandag vastzit voor betrokkenheid bij de kunstroof in Rotterdam in oktober, lijkt voor haar arrestatie te hebben bijgeklust als prostituee. Op sekssite Kinky.nl biedt de bevallige Roemeense haar seksuele diensten aan voor 150 euro per uur.

Dat ontdekte GeenStijl, dat linkt naar haar profiel op Kinky. De vrouw op de sekssite noemt zichzelf weliswaar Alessia en schrijft uit Rusland te komen, maar de uiterlijke gelijkenissen met Natasha Timofei zijn treffend. ,,Ik kan alle uw erotische fantasien waar maken. Bij u of bij mij kan ik u onvergetelijke momenten bezorgen. Ik spreek allen maar Engels”, zo luidt de in gebroken Nederlands geschreven aanbeveling. ,,Half uur 100€, een uur 150€. Als ik niet tijdig opneem probeer aub opnieuw of laat mij een boodschaap en ik zal u terug bellen. Dikke kusjes.”

Timofei is het liefje van hoofdverdachte Radu Dogaru, die in januari met zijn kompanen Eugen Darie (23) en Mihai Alexandru Bitu (25) is opgepakt in Boekarest. De politie denkt dat de wereldvermaarde doeken, van onder anderen Picasso, Monet en Matisse, na de nog geen tweeënhalve minuut durende kraak direct naar het Rotterdamse appartementje van Tomofei zijn overgebracht in de Jonker Fransstraat. Daar zijn de doeken vervolgens van hun lijsten ontdaan en lagen de topschilderijen wekenlang opgeslagen alvorens naar Roemenië te worden verscheept.

Timofei is donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris op verdenking van heling, zo maakte Openbaar Ministerie bekend. Ze blijft nog zeker 14 dagen vastzitten.