Nieuws
1126079
Nieuws

Apple wijst consument op lekke beveiliging Android

Apple’s marketing vice-president Phil Schiller heeft op Twitter uitgehaald naar Google’s besturingssysteem Android. De tweet linkt naar een beveiligingsrapport waarin deze niet zo best uit de verf komt, met daarbij de woorden: “pas op je veiligheid.”

Veiligheidsspecialist F-Secure publiceerde onlangs een rapport over mobiele gevaren. 79 procent van alle malware-bedreigingen zijn te vinden op Android. Vorig jaar was dat nog 66 procent.

In het vierde kwartaal van 2012 vond F-Secure 97 nieuwe varianten van gevaarlijke software, die gericht zijn op het infiltreren van Android telefoons. De tweet van Schiller is dan ook zo gek nog niet: op Apple’s platform waren dit er namelijk nul.

De stijging in malware voor Android heeft voor een groot deel te maken met de opmars van het besturingssysteem op de mobiele markt, aldus het rapport. De meest voorkomende variant is de ‘trojan horse,’ ook bekend in het pc-circuit. Deze verstopt zich in andere applicaties en is onder andere gericht op het stelen van informatie.