Nieuws/Buitenland
1126089
Buitenland

Nieuwe paus kan zegen voor Rome zijn

De verkiezing van paus Franciscus kan een zegen zijn voor het door de economische crisis geplaagde Rome. Naar verwachting zullen volgende week veel toeristen en pelgrims naar de Italiaanse hoofdstad reizen om de installatie van de eerste Zuid-Amerikaanse paus bij te wonen. Ook met Pasen worden aanzienlijk meer bezoekers verwacht.

Sinds het onverwachte aftreden van paus Benedictus XVI is het aantal bezoekers van de hoofdstad sterk gegroeid. In april 2005 kwamen ongeveer 350.000 mensen af op de installatie van Benedictus.

Giuseppe Roscioli, voorzitter van de afdeling Rome van de Italiaanse hotelvereniging, verwacht dat er alleen al in maart ongeveer 10 procent meer mensen naar Rome zullen reizen dan in andere jaren. Dat kan ongeveer 55 miljoen euro extra in het laatje brengen. Vorig jaar gaven toeristen in Rome ongeveer 7,3 miljard euro uit, schat de VVV van de regio Lazio, waarvan Rome de hoofdstad is.

Franciscus wordt dinsdag als paus geïnaugureerd. Hij ontvangt dan het pallium (een soort stola) en de pauselijke vissersring.