Nieuws/Binnenland
1126090
Binnenland

Derksen stapt naar directie RTL

Johan Derksen wil van de RTL-directie de garantie dat VI-presentator Wilfred Genee ,,niet langer de redactie van Voetbal International afbrandt.”

Dat vertelt de hoofdredacteur vrijdag bij Radio Rijnmond. ,,Ik heb het een beetje gehad met die Genee. Hij slaagt er telkens in alle input van de VI-redactie van tafel te vegen." Derksen heeft naar eigen zeggen geen moment overwogen om de telefoon te pakken om de ruzie met zijn collega uit te praten. ,,Ik heb geen enkele neiging om welk gesprek dan ook met Genee te voeren."

De twee kwamen gisteravond live op tv hard met elkaar in aanvaring. Derksen was zelfs zo boos dat hij wegliep van tafel, Genee en de kijkers verbouwereerd achterlatend. Volgens de hoofdredacteur was geen sprake van een toneelstukje. ,,Ik ben een kleurrijke man, maar een slecht acteur. Ik zou meteen door de mand vallen."

Ondanks de knallende ruzie schuift Derksen vanavond ‘gewoon’ weer aan bij het voetbalprogramma. ,,Ik heb een contract en, helaas, net voor vier jaar verlengd."