Nieuws
1126128
Nieuws

Metro Peking drukste ter wereld

Twee maanden na de opening van vier nieuwe lijnen is de metro van de Chinese hoofdstad Peking al de meest gebruikte ondergrondse in de wereld. Met bijna 10,3 miljoen reizigers per dag is het er drukker dan in de Russische hoofdstad Moskou, waar per dag gemiddeld 10 miljoen mensen van het ondergrondse treinennet gebruikmaken.

Dat hebben Chinese media vrijdag gemeld. De verwachting is dat het gemiddelde in de zomer nog zal stijgen. Dan gebruiken normaliter meer mensen de metro dan in andere maanden. De metro van de Chinese hoofdstad heeft 16 lijnen.

Het aantal reizigers is razendsnel gegroeid. In 2002 vervoerden de metrotreinen nog slechts 1,3 miljoen passagiers per dag. Dat aantal groeide tot 8 miljoen vorig jaar. De opening van de vier nieuwe lijnen heeft de drukte op de stations op enkele van de oude lijnen verminderd, maar op de vier nieuwe lijnen, die belangrijke buitenwijken bedienen, staan vooral in de spits mensen zich te verdringen. Het openbaarvervoerbedrijf in Peking hoopt de problemen te verminderen door meer treinen in te zetten.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop