Nieuws/Binnenland
1126173
Binnenland

Ratelband en co. horen strafeis

Positiviteitsgoeroe Emile Ratelband hoort vandaag in de rechtbank in Amsterdam de strafeis tegen hem. Officier van justitie Joris Beliën en zijn collega Koos Plooij leggen de definitieve bewijzen op tafel in de megazaak Yellowstone, waarvan de kwestie-Ratelband een van de vele onderdelen is. Hoofdverdachte in Yellowstone is de Amsterdamse beroepscrimineel Rob Z.

In maart 2009 werd een serieuze poging gedaan het huis van Ratelband op te blazen, met kerosine, ethanol, slagpijpjes en een tijdschakelaar. Het kwam niet tot een explosie, omdat het benzinemengsel niet ontbrandde.

Rob Z. heeft aanvankelijk Richard T. voor brandstichtingsklus benaderd. T. is de kroongetuige in Yellowstone en heeft in alle dossiers verklaringen afgelegd, ook in dat van Ratelband.

Z. wordt beschuldigd van meerdere brandstichtingen, waarbij het telkens om verzekeringsgeld was te doen. Daarnaast verdenkt het OM hem van het organiseren van een (mislukte) liquidatie en een aanslag met een handgranaat.

 

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");