Nieuws/Binnenland
1126178
Binnenland

Sneeuw en later regen

Langzaam kruipt de temperatuur de komende dagen uit een ongekend diep dal voor maart.

Vannacht vroor het op diverse plaatsen weer matig tot bijna 8 graden in Twenthe. Later in de nacht werd het bewolkter en werd de vorst getemperd.

Een storing brengt ons vandaag vanuit het zuidwesten wat sneeuw. Grote hoeveelheden worden er niet verwacht. Later gaat de sneeuw over in natte sneeuw en regen. In het binnenland kan het iets langer blijven sneeuwen. De temperaturen houden niet over en komen uit op maximaal 3 graden. De wind voelt waterkoud aan uit het zuidwesten.

In het weekeinde zitten we op het scheidsvlak van kou en zachter weer. Het is overwegend bewolkt en morgen valt er nog wat motregen. Ook zijn er droge perioden. Het wordt beide dagen 3 tot 7 graden. De nachten zijn waarschjinlijk vorstvrij.

Volgende week breekt de lente nog niet echt door. Integendeel. Er vallen regelmatig buien die nu en dan een winterse lading hebben. De temperaturen liggen meestal tussen 2 en 7 graden en kunnen later volgende week mogelijk wat verder oplopen. In dte nachten kan het lokaal tot lichte vorst komen, maar ook de minima lijken eindelijk iets minder laag uit te komen dan deze week.