Nieuws/Binnenland
1126187
Binnenland

PvdA-wethouder weg om woonwagenfiasco

De Eindhovense PvdA-wethouder Mary Fiers vertrekt alsnog vanwege de uit de hand gelopen verhuizing van woonwagens naar een nieuwe plek. Ze heeft dat maandagavond meegedeeld aan de gemeenteraad tijdens een ingelaste vergadering.

Twee weken geleden erkende de wethouder al dat haar controle op het project beter kon, maar ze weigerde toen nog om de handdoek in de ring te gooien.

Door een gebrek aan controle was het mogelijk dat een ingehuurde projectleider de kosten uit de hand liet lopen en wellicht fraudeerde. Een bedrag van 2,2 miljoen euro dat aan de betrokken woonwagenbewoners is uitgekeerd voor verhuizing of schade kan niet worden gerechtvaardigd. De schade voor de gemeente is geschat op 1 miljoen euro.

In een emotionele verklaring legde Fiers maandagavond uit dat eind vorige week duidelijk werd dat er geen goede afspraken waren gemaakt over een resterende verhuizing van een woonwagen. De verhuizing werd daarom op het allerlaatste moment afgeblazen. ,,Het was een misser die het dossier niet meer kon verdragen. Ik ben teleurgesteld omdat het me niet is gelukt om dit proces ordentelijk te laten verlopen. Het is niet gelukt om deze verhuizing een nieuw begin te laten zijn.''

Bij haar vertrek uit de raadszaal kreeg ze een applaus.

Fiers was sinds 2006 wethouder in Eindhoven. PvdA-fractievoorzitter Mieke Verhees kondigde aan dat er voor het resterende jaar een vervanger komt voor haar portefeuille.