Nieuws
1126189
Nieuws

Eindhoven blaast verhuizing woonwagen af

Eindhoven heeft vrijdag op het allerlaatste moment de verhuizing van een woonwagen afgeblazen omdat er twijfels zijn ontstaan over de afspraken. De wagen is vrijdag wel afgebroken maar niet opgebouwd op de nieuwe standplaats.

„Er is onduidelijkheid ontstaan of de afspraken over de verhuizing correct zijn. De gemeente probeert zo spoedig duidelijkheid te krijgen. Het besluit van vandaag is erg vervelend voor betrokken bewoners. In deze fase gaat zorgvuldigheid voor”, staat in een verklaring van de gemeente. Op de oude plek moet een woonwijk komen.

De verhuizing van de woonwagens ligt bijzonder gevoelig in de gemeenteraad. Door onvoldoende controle is het project uit de hand gelopen. De oppositie zegde vorige week al het vertrouwen in de betrokken PvdA-wethouder Mary Fiers op.

Vanwege 'de actuele ontwikkeling' in haar portefeuille wil de wethouder maandagavond in een extra raadsvergadering een mededeling doen. Haar woordvoerder wilde vrijdag niet zeggen of de mededeling gaat over de woonwagenverhuizing.