Nieuws/Binnenland
1126198
Binnenland

'Amarantis-saneerder' Wintels stapt op

Bestuursvoorzitter Marcel Wintels van Fontys Hogescholen stapt op. De 49-jarige bestuurder, die afgelopen jaar de doodzieke onderwijskolos Amarantis reorganiseerde en ontmantelde, vertrekt aan het einde van het jaar.

,,Ik heb kort geleden voor mijzelf besloten dat het goed is in deze omstandigheden de voorzittershamer tegen het einde van dit jaar over te dragen aan een nieuwe voorzitter. Ik ben dan in mijn zesde jaar als bestuursvoorzitter. Intensieve jaren die inspannend waren en tegelijkertijd ook enorm veel energie en werkplezier hebben opgeleverd.”

Wintels is behalve voorzitter van Fontys Hogescholen, tevens voorzitter van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU). In die hoedanigheid is hij betrokken bij het ontwikkelen van een anti-dopingbeleid. Verder was Wintels kandidaat voor het lijsttrekkerschap van het CDA in 2012. Die missie mislukte.

Wintels, was voor zijn benoeming als hoogste baas van Fontys Hogescholen, jarenlang bestuurder van de Hogeschool Arnhem-Nijmegen (HAN). ,,Toekomstplannen staan heel bewust nog helemaal open. Dat voelt heel goed”, aldus Wintels.

In een recent interview met De Telegraaf gaf Wintels ruiterlijk toe dat hij zijn gezin als gevolg van de ontwikkelingen rond  Amarantis en dopingschandalen verwaarloosd had. Alle vakanties moest hij in 2012 annuleren.

,,In 2008 heb ik de functie van bestuursvoorzitter van Fontys op me genomen. Na forse ingrepen en ombuigingen in de eerste tijd zijn we sinds een aantal jaren goed op koers. Door sterke focus op kwaliteit, eigenaarschap en professionaliteit staat Fontys er goed voor. Er is uiteraard nog veel te verbeteren, maar op een goed en stevig fundament kan met een stabiele organisatie koersvast doorgebouwd worden”, schrijft hij in een brief aan zijn medewerkers.

Opvallend genoeg zei hij twee weken geleden in het exclusieve interview met De Telegraaf nog dat hij het naar zijn zin had bij Fontys Hogescholen.

Ik zou liegen als ik niet regelmatig wordt gevraagd voor nieuwe klussen. Op dit moment richt ik me volledig op Fontys Hogescholen,  een prachtjob."