Nieuws/Binnenland
1126561977
Binnenland

Buurtbewoner vastgebonden aan lantaarnpaal bij woningbrand in Hilversum

HILVERSUM - De brandweer is dinsdagavond rond half twaalf uitgerukt voor een hevige uitslaande woningbrand aan de Zonnebloemstraat in Hilversum. De brand ontstond in een slaapkamer van de woning. Een buurtbewoner werd door de politie aan een lantaarnpaal op straat vastgebonden om te zorgen dat de brandweerlieden hun werk konden doen.

Toen de brandweer eenmaal ter plaatse was, hadden de bewoners van de brandende woning zichzelf al veilig gesteld. Na een eerste blussing van buitenaf, zijn de brandweerlieden de woning binnengetreden om verder te blussen. Het verkoolde matras uit de slaapkamer werd via het raam naar buiten gegooid om op straat afgeblust te worden.

De slaapkamer van de woning brandde volledig uit, de rest van de woning heeft forse rook- en waterschade opgelopen. Het is nog niet bekend hoe de brand heeft kunnen ontstaan.

Uit angst dat de brand zou overslaan naar nabijgelegen woningen, werden twee naastgelegen woningen ook ontruimd door de brandweer. Eén van de bewoners van de woningen raakte daardoor in lichte paniek en belemmerde daarbij het werk van de toegesnelde politieagenten. Daarop hebben de politieagenten de vrouw tijdelijk aan een lantaarnpaal vastgeketend zodat de agenten de omgeving van de woning veilig konden stellen. De buurtbewoner was echter vrij snel weer gekalmeerd, waarop de agenten de vrouw los konden maken. Zover bekend hebben de nabijgelegen woningen geen schade opgelopen bij de brand.