Nieuws/Binnenland
1126768513
Binnenland

Lichte stijging van coronapatiënten in het ziekenhuis

ZEIST - In de Nederlandse ziekenhuizen liggen zondag 680 coronapatiënten. Dat zijn er 26 meer dan een dag eerder.

Op de intensive care liggen 213 patiënten met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat is een coronapatiënt minder dan een dag eerder. Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Op de verpleegafdelingen liggen momenteel 467 mensen met corona. Zaterdag waren dat er 442.

Het totale aantal opgenomen patiënten schommelt al ongeveer een maand tussen de 600 en 700.

Tussen zaterdagochtend en zondagochtend heeft het RIVM 2393 nieuwe coronabesmettingen genoteerd. Dat zijn er minder dan zaterdag, toen registreerde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, na correctie, 2774 besmettingen.

Het is ook minder dan het weekgemiddelde van 2539. Nederland schommelt al zo'n twee weken rond het niveau van rond de 2500.

In de gemeente Amsterdam kregen 205 inwoners een positieve test. Rotterdam telde 163 bevestigde besmettingen en in Den Haag testten 91 mensen positief. Daarna volgt Utrecht met 66 besmettingen en Haarlemmermeer met 36.

Het aantal sterfgevallen door corona was zondag twee. Zaterdag bedroeg dit aantal nog negen. Dat hun overlijden nu is geregistreerd, wil niet zeggen dat ze de afgelopen dag zijn gestorven. Het duurt soms een tijdje voor een sterfgeval als gevolg van een coronabesmetting is geregistreerd.