Nieuws/Nieuws

Top 5

Themavakanties

Door van onze redactie

Geen zin om de komende vakantie alleen maar te luieren? Boek een themavakantie en ga aan de slag met potten en pannen, een deltavlieger of je stamboom.

Themavakanties hebben – geheel onterecht – nog steeds een beetje een kneuterig imago, vindt Fox News. En gebruik je de term ‘avontuurlijke vakanties’, dan deinzen veel mensen terug. Zij zien meteen beelden voor zich van een enthousiaste gids die je van bruggen laat springen. Of metersdiep laat duiken in donkere grotten. Er zijn echter genoeg actieve vakanties die bijna voor iedereen zijn weggelegd.

1 Terug naar je roots

 

‘Heritage travel’ – ontdekken waar je vandaan komt – wordt steeds populairder. Zo reizen er jaarlijks 120.000 mensen naar Ierland voor de tour ‘Discover your roots’. Na een overnachting in Dublin en een gesprek met een stamboomonderzoeker krijg je een huurauto, zodat je zelf alle belangrijke plaatsen kunt bezoeken. Ook in andere landen – denk aan Afrika, China en Italië – worden dit soort reizen aangeboden.

2 Dansen in Buenos Aires

Argentinië verlaten zonder een tangosalon te hebben bezocht, is geen optie. Een demonstratie van de mysterieuze, verleidelijke dans moet je gezien hebben! Nog spannender is het om zelf mee te doen.  Leer alles over de geschiedenis van de tango en trek daarna de stoute (dans)schoenen aan. Heb je de basispasjes onder knie, ga dan met een local aan de zwier. Meestal worden de groepslessen ’s avonds georganiseerd. Tip: locals (lees: ervaren dansers) verschijnen vaak pas rond middernacht.

3 Koken in Toscane

 

Een kookvakantie klinkt misschien niet heel avontuurlijk. Maar met heerlijke Italiaanse gerechten maak je bij thuiskomst ongetwijfeld meer indruk dan met reisverhalen. Duik met een expert de keuken in en maak bruschetta, gnocchi en tiramisu terwijl je uitkijkt over prachtige wijngaarden. Met een beetje geluk is er een buitenkeuken en sta je in het zonnetje tussen de olijfbomen.

4 Deltavliegen in Los Angeles

Deltavliegen over Rio de Janeiro, met uitzicht op het Christusbeeld, schijnt het absolute hoogtepunt te zijn, maar beginners kunnen beter afreizen naar Los Angeles. Op een strand krijg je instructies over de sprong en de landing. Ben je er klaar voor, dan suis je samen met een instructeur de berg af. Het zal voor de meeste mensen even slikken zijn, maar volgens Fox News is het leuker, makkelijker én veiliger dan het eruitziet.

5 Snorkelen in Belize

 

Belize wordt ook wel het paradijs op aarde genoemd. Je vindt er onder andere prachtige stranden, regenwouden, Maya-ruïnes en ruim 600 vogelsoorten. Maar de onderwaterwereld is net zo adembenemend. Boek eventueel een resort waar een snorkeluitrusting is inbegrepen en geniet van kleurrijk koraal, tropische vissen en verpleegsterhaaien. Van juni tot september is de kans groot dat je een zeekoe tegen het lijf zwemt.