Nieuws/Binnenland
1127681
Binnenland

Patricia Perquin blijkt oplichtster

Patricia Perquin, ‘voormalig prostituee’, blijkt een oplichtster. De vrouw die beweerde vier jaar achter het raam gestaan te hebben en burgemeester Van der Laan en voormalig wethouder Asscher  zelfs adviseerde over hun prostitutiebeleid, is  een omgebouwde man en een voormalige junk. Zij gaat nu  als Valérie Lempereur door het leven en  heeft een spoor van schandalen en oplichterijen achter zich gelaten.

Perquin alias Lempereur kwam onlangs nog in het nieuws na een rel rond haar nieuwe boek , verschenen bij Prometheus, waarin zij Kim Holland beschuldigde van uitbuiting en samenwerking door loverboys. In de Volkskrant wordt vandaag echter haar ware identiteit onthuld. Zij is een journaliste en uitgeefster die in de tijd dat zij op de Wallen gestaan zou hebben, een eigen uitgeverij runde in Antwerpen.

Volgens de advocaat van Lempereur/Perquin, Christiaan Alberdingk Thijm, heeft zij in die tijd wel degelijk ook op de Wallen gestaan en zijn al haar bevindingen waarheidsgetrouw. “Ik snap de hele ophef niet. Lempereur is er altijd heel duidelijk over geweest dat zij onder pseudoniem werkte. Het enige wat zij wilde, is misstanden in de prostitutie aan de kaak stellen. Zij vindt het heel erg dat nu wordt getwijfeld aan de inhoud van haar boek en columns.”

Een serie over haar zogenaamde  “Wallen-leven” verscheen in het Parool en het AD; ‘Perquin’ heeft nu een column in de de Libelle. Haar aanbevelingen over prostitutiebeleid  zijn opgenomen in de onlangs verschenen Amsterdamse prostitutienota. In De Telegraaf stond vorige maand een artikel over Anita de Wit, hoofdpersoon van het laatste boek van Lempereur alias Perquin, de ‘Meisjes van Mevrouw De Wit’. De Wit is sprakeloos: “Ze kwam heel geloofwaardig over”.