Nieuws/Binnenland
1128070
Binnenland

Inwoners Aduard delen emoties op inloopavond

Ongeveer 100 inwoners van het Groningse Aduard zijn vrijdagavond bijeengekomen om te praten over de gewelddadige dood van het bejaarde echtpaar uit hun dorp. De lichamen van de 68-jarige vrouw en 70-jarige man werden dinsdag gevonden in het Hoendiep bij Hoogkerk.

De lichamen van de 68-jarige vrouw en 70-jarige man werden dinsdag gevonden in het Hoendiep bij Hoogkerk. Een zoektocht werd in gang gezet nadat de twee niet waren terugkeerd van een afspraak met een mogelijke koper van hun boot.

De bijeenkomst, die anderhalf uur duurde, was bedoeld om mensen de gelegenheid te geven met elkaar over de gebeurtenissen te praten. „Het onderzoek is nog in volle gang. De avond was dan ook niet om vragen te stellen, maar puur om emoties te delen”, zei Swart na afloop.

Een 40-jarige man zit vast op verdenking van moord of doodslag. Zijn advocaat liet eerder vrijdag weten dat de man ontkent iets met de zaak te maken te hebben. De verdachte wordt nog verhoord en mag geen contact met de buitenwereld hebben, alleen met zijn advocaat.