Nieuws/Binnenland
1128071
Binnenland

Verdachte opgepakt voor dood echtpaar

De politie heeft woensdagmorgen een man aangehouden in verband met de moord op het echtpaar uit Aduard. De verdachte is een 40-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats. Hij is in Groningen aangehouden, meldde de politie. De politie kwam de man op het spoor na verklaringen van getuigen.

Een woordvoerder van de politie wil niet zeggen of het om de mogelijke koper van hun boot gaat. De man is volgens hem geen bekende van het echtpaar. Over het motief van de moord is nog niets bekend.

De lichamen van het echtpaar werden dinsdag aangetroffen in het water van het Hoendiep in Hoogkerk.

Het stel had de boot te koop staan en had maandag in Hoogkerk een afspraak met een mogelijke koper, maar keerde daar niet van terug. De politie zei eerder nog dat ze probeerde te achterhalen hoe het contact tot stand is gekomen tussen het echtpaar en de potentiële koper.

Dinsdag had de politie op meerdere plaatsen sporenonderzoek gedaan. Het ging om de plekken in en rond het kanaal bij Hoogkerk waar de lichamen van de 70-jarige man en 68-jarige vrouw werden gevonden. Ook op de locatie waar hun boot lag en waar hun auto werd gevonden, werd gezocht, alsmede in hun huis.

Weet u meer over de verdachte of heeft u meer informatie? Mail de redactie.