Nieuws/Buitenland
1128084
Buitenland

Vrouw nog steeds vast voor kunstroof

De 19-jarige Roemeense vrouw die maandagmiddag werd gearresteerd omdat ze betrokken zou zijn bij de kunstroof in Rotterdam in oktober vorig jaar, zit nog steeds vast. De politie wilde woensdag niets zeggen over een mogelijke bekentenis van haar.

De politie in Roemenië en Rotterdam werken nog steeds nauw samen in het onderzoek naar de roof van zeven uiterst kostbare schilderijen. De vrouw zou betrokken zijn geweest bij het onderbrengen van de doeken in een huis aan de Jonker Fransstraat in het centrum van de Maasstad.

Het verhoor van de vrouw gaat verder. Over de gesprekken wil de politie vooralsnog niets naar buiten brengen. Op korte termijn worden geen nieuwe arrestaties verwacht. Op den duur worden nieuwe aanhoudingen niet uitgesloten. De 19-jarige vrouw zou de vriendin zijn van de 28-jarige verdachte die op 21 januari in Roemenië werd aangehouden.

De Roemeense politie heeft inmiddels de koffer gevonden waarin de schilderijen zijn vervoerd, meldden de Roemeense televisiezenders Antena 3 en PRO TV en het Roemeense persbureau Mediafax dinsdag. De koffer is opgegraven in een tuin in het dorpje Carcaliu, de woonplaats van de hoofdverdachte in deze zaak, de Roemeen Radu Dogaru. In de tuin werd ook een laptop opgegraven.

De koffer is eigendom van Dogaru, zegt de Roemeense politie. De vindplaats is een leegstaande woning met tuin tegenover de woning van de Roemeense vriendin van de hoofdverdachte, die dus nu vastzit in Rotterdam.