Nieuws/Binnenland
1128197
Binnenland

Doden echtpaar was moord of doodslag

De 40-jarige Sjeffie R. die is opgepakt in verband met de dood van het bejaarde echtpaar uit Aduard, wordt verdacht van moord of doodslag. De rechter-commissaris bepaalde vrijdag dat hij 14 dagen langer vast blijft zitten. Dat meldde het Openbaar Ministerie vrijdagmiddag.

Op de lichamen van de 70-jarige man en 68-jarige vrouw is sectie verricht. Over de uitkomst daarvan wilde de woordvoerster van het OM geen details kwijt. Wel is al bekend dat de slachtoffers door een misdrijf om het leven zijn gebracht.

De verdachte blijft in beperkingen, wat betekent dat de verdachte geen contact mag hebben met de buitenwereld, behalve met zijn advocaat. Hij wordt nog steeds verhoord over de zaak.

De slachtoffers werden dinsdag dood gevonden in het water bij Hoogkerk (Hoendiep), nadat ze sinds maandagavond vermist werden. Ze keerden niet terug na een afspraak met een mogelijke koper van hun boot.

De advocaat van de 40-jarige verdachte liet vrijdagochtend weten dat de man ontkent iets met de zaak te maken te hebben.