Nieuws/Binnenland
1128198
Binnenland

Verdachte dood echtpaar vrijdag voorgeleid

De verdachte van de moord op het echtpaar uit Aduard hoort vrijdag of hij langer vast moeten blijven zitten. Daarover beslist dan de rechter-commissaris, zei een woordvoerder van de politie. Ook wordt vrijdag hoogstwaarschijnlijk bekend hoe het echtpaar precies om het leven is gekomen. Donderdag is sectie geweest op beide lichamen.

De 40-jarige verdachte van de moord op het echtpaar uit Aduard is een bekende van de politie en vaker in aanraking geweest met de politie. Of hij de moord heeft bekend of juist ontkend wil de politie in het belang van het onderzoek nog niet zeggen.

Het bejaarde echtpaar uit Aduard werd sinds maandagavond vermist, nadat zij een afspraak hadden met een mogelijke koper van hun boot. De 70-jarige man en 68-jarige vrouw werden dinsdag dood gevonden in het water bij Hoogkerk (Hoendiep).

De verdachte werd woensdagmorgen aangehouden. De politie kwam hem op het spoor na verklaringen van getuigen. Of hij de mogelijke koper van hun boot is, is nog niet bekend. De politie zei eerder al dat de man geen bekende is van het echtpaar. Over het motief van de moord is nog niets bekend.