Nieuws
1128205
Nieuws

Aannemers juichen over btw-verlaging

De wereld van de bouwondernemers, schilders en hoveniers is optimistisch. Dankzij de btw-verlaging van 21 naar 6 procent per 1 maart op arbeidsloon komen er beduidend meer opdrachten binnen dan in de afgelopen maanden.

„De regeling komt precies op het juiste moment: het voorjaar is immers bij uitstek hét moment om te gaan klussen. Dit is een mooie opsteker die we wel kunnen gebruiken!”, zegt Walter Kormelink van bouwbedrijf Kormelink in het Achterhoekse Rietmolen. „De praktijk heeft uitgewezen dat het werkt. In 2010-2011, toen de regeling ook van kracht was, leverde dat toch zo’n 25 tot 30 procent meer werk op. En daar hopen we nu ook weer op.” De bouwwereld kan de stimulans goed gebruiken.

„We zitten momenteel in de hoek waar de klappen vallen. We hebben de afgelopen tijd al heel wat collega-ondernemers zien verdwijnen. Maar dit kan zo maar de juiste manier blijken om de economie weer aan de praat te krijgen.”

De Aannemersfederatie bevestigt het positieve beeld. „Uit individuele contacten weten we dat er de afgelopen weken veel offertes zijn uitgegaan”, aldus een woordvoerder van de branchevereniging. „Aannemers verwachten een stevige nieuwe impuls voor hun opdrachtenportefeuille.”

Lees het complete verhaal vandaag in De Telegraaf.