Nieuws/Binnenland
1128216
Binnenland

Wales: rustig maar vermakelijk

Wales: sprookjesachtige kastelen, ruige kusten en grillige bergtoppen. Als fiets- en wandelbestemming kun je er je hart ophalen. Hier een paar extra tips.

Dragon Trails

Het wandelen krijgt een extra dimensie als je een wandelarrangement boekt bij Richard Mitchley van Dragon Trails. Vanuit een landhuis in een gehucht in midden-Wales neemt de vitale Welshman je dagelijks mee op wandeltochten van rond de vijftien km. Hij kent de omgeving als zijn broekzak en dat is te merken.

Behalve mooie landschappen zoals valleien, bergen en kust, stuit je ook op overblijfselen uit de tijd van koning Arthur.

Het landhuis zelf is historisch, heeft zeven kamers, drie badkamers, een diner- en een loungeruimte. Op het gazon kan je een spelletje croquet spelen en met mooi weer wordt er high tea geserveerd.

Complete verzorging met uitgebreid ontbijt, lunchpakket en driegangendiner maakt deel uit van het arrangement (www.dragontrails.com).

 

 

De naam Wales

Interessant feitje is dat de naam Wales komt van het Germaanse woord 'Walha' (vreemdeling) dat is afgeleid van de naam van de Keltische stam Volcae. Behalve Wales vinden ook de streken Wallonië, het Zwitserse Wallis en het Roemeense Walachije hun oorsprong in dit woord.

Betaalmiddel

In Wales is de Engelse pond het betaalmiddel. Eén Engelse pond is ongeveer €1,16. Banken met cashautomaat zijn er in de steden en grotere dorpen.

Slapen

Onze eerste overnachting was in het Handhotel in Llanarmon in de Ceiriog Valley. Het voelde meteen aan als 'the middle of nowhere', zo rustig en landelijk, al blaten de talloze schapen dat het een lieve lust is. Er is zelfs geen telefoonbereik, wel wifi.

De pub is gezellig en er is een ruime keus aan drank. Probeer eens een bittere 'ale'. De maaltijd blijkt verrassend goed. Geen vette fish & chips, maar een heerlijke driegangenmaaltijd dat in het naburige gedeelte wordt geserveerd. Het restaurant is zelfs zo goed dat ze van ver komen om hier te eten. Internet: www.thehandhotel.co.uk