Nieuws
1128220
Nieuws

Politie vindt miljoen bij witwasonderzoek

Bij een onderzoek naar witwaspraktijken heeft de politie in Amsterdam maar liefst 1 miljoen euro aan contant geld gevonden. Ze arresteerde daarbij een 21-jarige vrouw en een 34-jarige man. Het tweetal zit nog vast.

De politie trof het geld op 11 februari al aan, maar maakte de vondst vrijdag bekend. De euro's zaten onder meer verstopt in tassen in de woning van de verdachten in stadsdeel Nieuw-West. Getuigen tipten de politie over verdachte omstandigheden, zoals spullen die 's nachts het huis werden binnengebracht.

Bij onderzoek dat volgde, stuitten rechercheurs op een aantal tassen waarvan ze niet direct konden zien wat er in zat. De Douane werd erbij gehaald en die stelde met behulp van scanapparatuur vast dat er een dubbele bodem in zat. Daarin bleek 700.000 euro aan contant geld te zitten. In de woning werd verder nog eens 300.000 euro gevonden. Het geld is in beslag genomen, omdat de politie vermoedt dat sprake is van witwassen.

Het onderzoek was in handen van het zogeheten Afpakteam, waarin rechercheurs met financiële expertise zitten. Zij richten zich op het afpakken van geld en goederen die door misdrijven zijn verkregen en het witwassen van geld.