Nieuws/Binnenland
1128237
Binnenland

Ubisoft in de clinch met dierenrechtenorganisatie

Dierenrechtenorganisatie People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) heeft uitgehaald naar Ubisoft's vierde Assassin´s Creed-game. Deze zou namelijk de walvisjacht verheerlijken.

Een van de eerste beelden van Assassin’s Creed IV: Black Flag toont hoe hoofdrolspeler Edward Kenway vanaf zijn piratenschuit jacht maakt op een walvis. Een woordvoerder van PETA zei daarover tegen gamingwebsite VentureBeat: “Walvissen doden met harpoenen lijkt iets uit het verleden, maar deze bloederige industrie is nog steeds gaande. Het is schandelijk dat Ubisoft dit geweld verheerlijkt.”

Een woordvoerder van Ubisoft reageerde met een knipoog. “Assassin’s Creed IV speelt zich af tijdens het piratentijdperk en beeldt de activiteiten van toen historisch getrouw af.  We staan verder niet achter illegale walvisjacht, net zoals dat we slechte hygiëne, plunderen, schepen kapen en te veel alcohol nuttigen afraden,” aldus Ubisoft.

PETA heeft in het verleden al vaker de gamesindustrie aangevallen. Zo zou Pókemon dierenmishandeling bevorderen en het wasberenpakje van Mario verkapte reclame zijn voor het dragen van bont.