Nieuws/Binnenland
1128239
Binnenland

Nieuwe shooter van SUDA51 en LEVEL-5

Professor Layton-ontwikkelaar LEVEL-5 heeft vandaag de sci-fi shooter Liberation Maiden uitgebracht voor iOS. De game is geregisseerd door Goichi Suda (SUDA51) van Grashopper Manufacture (bekend van Lollipop Chainsaw en No More Heroes).

Liberation Maiden speelt zich honderd jaar in de toekomst af en plaatst spelers in de schoenen van de jonge president Shoko Ozora. Als piloot van een mech zal zij haar land moeten bevrijden. De game tilt mobiel gamen naar een hoger niveau dankzij de ongekende samenwerking tussen befaamde ontwikkelaars en componisten. De animaties worden gemaakt door de beroemde animatie studio bones.

“We zijn enthousiast dat we een fantastische game van hoge kwaliteit zoals Liberation Maiden uit kunnen geven voor iOS-apparaten, dat een volwaardige handheld game-ervaring brengt naar smartphone- en tablet-gebruikers,” aldus Akihiro Hino, president van LEVEL-5. “Liberation Maiden herdefinieert wat een mobiele game kan met design, een verhaal en gameplay van een kwaliteit die normaal alleen beschikbaar is voor console gamers.”

Liberation Maiden is vanaf nu verkrijgbaar voor iPhone, iPad en iPod touch voor €4,49. De game is enkel in het Engels te spelen.