Nieuws/Binnenland
1128241
Binnenland

Padvinders ontwikkelen games voor onderscheiding

Scouting en videogames lijken in eerste instantie tegenstrijdige bezigheden: noeste arbeid in de natuur versus onderuitgezakt op de bank een spelletje spelen. Maar deze vooroordelen blijken onterecht, nu Amerikaanse padvinders een onderscheiding in Game Design kunnen ontvangen.

Boy Scouts of America, een van de grootste padvinderverenigingen van de Verenigde Staten, onthulde onlangs de ‘Game Design Merit Badge.’ Deze kunnen de leden verdienen door verscheidende facetten van de gamesindustrie te onderzoeken.

“Spellen dragen bij aan het overwinnen van obstakels en het vertellen van spannende verhalen, en helpen samenwerking (met of tegen elkaar) in de hand. Ze motiveren jong en oud om creatieve oplossingen te vinden, nieuwe vaardigheden te leren en hun brein actief te houden. Het maakt niet uit of je nu voetbalt, een bordspel speelt of een elektronisch computerspel,” zo leest de aankondiging.

De scouts analyseren onder andere de verschillende genres, thema’s en concepten van games, maar ook de regels omtrent intellectuele eigendommen. Vervolgens mogen ze een eigen spel ontwikkelen. Dit mag zowel een kaartspel, als een bordspel, dobbelspel of smarthpone applicatie zijn.