Nieuws
1128252
Nieuws

AGRESSIEVE MAATREGEL IN AMSTERDAM TEGEN WANBETALERS

Niet betaald? Boot kwijt!

Booteigenaren in de hoofdstad die hun leges niet betalen, zullen hun vaartuig kwijtraken. Vanaf 1 april gaan de parkeerwachters van Cition alle schepen controleren, waarop Waternet de boten van wanbetalers per 1 april dreigt weg te slepen.

Dat maakt Waternet bekend, de toezichtdienst op het Amsterdamse water. Booteigenaren in de hoofdstad moeten 58 euro per strekkende meter schip per jaar betalen voor het aanmeren van hun vaartuig. Nu dobberen er zo’n 15.500 bootjes in de grachten, maar 3000 schippers betalen geen leges voor hun pieremachochel. Waternet heeft eerder aangekondigd dat alle boten moeten worden voorzien van een chip, waarmee het makkelijker wordt om te controleren of de leges wel zijn betaald. Maar nu neemt de dienst agressievere maatregelen ter hand en dreigt de instantie boten weg te slepen als de kosten niet worden betaald.

„Na twee waarschuwingen worden boten die hun leges niet hebben voldaan naar de bewaarhaven gebracht. Als de waarde van de boot lager is dan de geschatte kosten van de opslag en het wegslepen, dan vernietigen we de boot”, aldus een zegsvrouw van de dienst.