Nieuws/Binnenland
1128253
Binnenland

RTL5 schrapt programma over zinloos geweld

RTL5 schrapt een krappe week voor de eerste uitzending het nieuwe programma Split Second. Dit staat in de tv-gidsen aangekondigd als een programma gebaseerd op waargebeurde verhalen over zinloos geweld. Split Second is een van de programma's waarmee RTL5 zich wilde vernieuwen en verbreden door maatschappelijke thema's aan te snijden. De producent kreeg het programma niet gerealiseerd.

In acht afleveringen zouden slachtoffers en nabestaanden van zinloos geweld voor de camera hun verhaal vertellen. Dit waargebeurde verhaal zou tussendoor door acteurs in gedramatiseerde vorm worden nagespeeld. In een aantal afleveringen van Split Second zouden aanvankelijk ook daders aan het woord komen, kondigde RTL5 onlangs aan. Volgens de zender maakten de reconstructies zo veel emoties bij slachtoffers en nabestaanden los, dat het programma voor producent IdtV niet is te realiseren.

„RTL5 ziet zich genoodzaakt het programma Split Second uit het schema te halen”, liet de zegsvrouw van de commerciële jongerenzender vrijdag weten.

„Het idee voor dit programma kwam van IdtV, maar bleek uiteindelijk voor de producent niet te realiseren. Vooral het reconstrueren van de cases met acteurs maakte toch zo veel emoties bij de echte slachtoffers en nabestaanden los, dat medewerking in veel gevallen niet werd verleend of eerdere toezeggingen niet werden nagekomen”, meldt de woordvoerster.

De uitzendingen van Split Second zouden donderdag 14 maart beginnen.