Nieuws/Binnenland
1128273
Binnenland

Actie voor hitsig biggetje

Dierenliefhebbers hebben een petitie in het leven geroepen om te voorkomen dat het hitsige biggetje Bertje uit Tiel gecastreerd wordt.

Het biggetje werd onlangs gevonden in het centrum van Utrecht, meldt het AD. De Dierenopvang in Kapel Avezaath ontfermde zich over het dier, maar wist zich geen raad met Bertje. Het varkentje is zo hitsig dat het alles bespringt wat in zijn buurt komt. Zelfs een bezemsteel zou niet veilig zijn voor het schattige varkentje.

Marjan Rodenburg, die aanbood voor het dier te zorgen, moet er ook aan geloven. "Hij doet het de hele dag door! Hij is oversekst. En zo'n natte broekspijp is niet fijn en fris hoor", vertet ze aan de krant. 'Hij heeft een ontembare behoefte om te dekken. Gelukkig bijt hij niet. Het is zo extreem dat ik denk dat het aangeleerd gedrag is."

Omdat Bertje ontembaar is, moet rekening worden gehouden met castratie. Als het baasje van de big zich niet binnen een week meldt, zal het varkentje een bezoek aan de dierenarts te wachten staan. Dierenliefhebbers willen daar echter een stokje voor steken en hebben een petitie op touw gezet.