Nieuws/Binnenland
1128283
Binnenland

Studentenondernemers gaan de grens over

Studentenbedrijven USB Cycle en Fruitfiguurtje gaan hun geluk beproeven in het buitenland. De twee jonge ondernemingen brengen volgende week hun innovatieve producten aan de man op de International Trade Fair in de Letse hoofdstad Riga.

De acht jongens achter UBS Cycle - allemaal student aan de Hanzehogeschool in Groningen - willen de wereld veroveren met een USB-aansluiting op een bestaande fietsdynamo. Door middel van hun uitvinding wordt al fietsend stroom opgewekt, bijvoorbeeld voor het opladen van je telefoon.

De ondernemers achter het Fruit Figuurtje - vijf studenten aan het ROC Rijn IJssel in Arnhem - bedachten een tabletje in de vorm van fruit dat oplost in water waardoor er limonade ontstaat die voor meer dan 70 procent uit natuurlijke stoffen bestaat.

De twee bedrijven, die op uitnodiging van Jong Ondernemen naar Riga afreizen, zullen op de beurs vergezeld worden door tientallen jonge entrepeneurs uit meer dan twintig Europese landen. Organisator Junior Achievement-Young Enterprise deelt aan het einde van de driedaagse beurs meerdere prijzen uit, onder meer voor het studentenbedrijf met het meest innovatieve product en voor de beste marketingstrategie.